Emanuel Ungureanu dezvăluie incompetența și corupția de la DSP Galați

20/07/2020
58090c160c69dd4b48b92c7a64a149cd

Mariana Ioan, epidemiologul care conduce Compartimentul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul DSP Galați, are și contracte cu 4-5 spitale și câștigă însumat, potrivit declarației sale de avere, 500.000 de lei pe an, acuză deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, se întreabă cum poate doctorița Mariana Ioan „ca din poziția de șef peste Compartimentul de supraveghere și control al Direcției de Sănătate Publică să aibă și contracte cu spitalele pe care ar trebui să le monitorizeze, de la DSP să aibă proceduri, materiale sanitare și tot ce este necesar în lupta contra virusului SARS-CoV-2?”

Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților a consultat declarația de avere a medicul Mariana Ioan, care conduce Compartimentul de Supraveghere și Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Galați. Pentru această poziție, Mariana Ioan a încasat un venit net de 207.912 lei în anul 2019, așa cum reiese din propria sa declarație de avere.

De asemenea, Mariana Ioan este și persoană fizică autorizată și prestează servicii de consultanță medicală pentru mai multe spitale publice din județul Galați. Din contractele încheiate cu spitalele publice, pe persoană fizică autorizată, a încasat anul trecut 322.760 de lei, reiese din declarația sa de avere.

“Ca atare, doamna doctor epidemiolog are un venit aproximativ de peste 500.000 de lei anual”, subliniază Emanuel Ungureanu.

„Cu toate acestea, județul Galați se află în topul județelor cu cazuri confirmate cu infecția SARS-Cov-2, din care foarte multe la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați, unde doamna doctor a prestat și prestează servicii de consultanță și nu pe orice sumă! În anul 2019 a încasat de la această unitate sanitară peste 130.000 lei și anchetele epidemiologice, așa cum spunea și ministrul Sănătății, nu prea există! Oare ce a prestat de acești bani?”, se întreabă deputatul USR.

Newsweek

Alianța USR-PLUS și Emanuel Ungureanu.

Alianța USR PLUS și Emanuel Ungureanu.